Galleriet

Butiken

Galleri Sebastian Schildt är en levande butik som bjuder på ständig förändring. Här finns silver och juveler som bär Sebastian Schildts signatur men också corpus, smycken och föremål skapade av andra konstnärer.

Butikens inredning är ritad av Mats Theselius i tätt samarbete med Sebastian Schildt. Inspiration har de hämtat från svunna tiders juvelsalonger. Utmaningen har varit att göra en butik där alla känner sig välkomna. Sebastian Schildt menar på att konst idag blivit så förknippat med lyx och status, när det egentligen är nödvändig näring för själen.

Sebastian Schildt vill inte bara ge tid till tingens skapande, utan även till hur de presenteras och säljs. I butiken bjuder han på en varm atmosfär, där det finns plats för att upptäcka, uppleva och låta sig inspireras.

Ateljén

Sebastian Schildts ateljé ligger i den vackra 1700-talgbyggnaden, Oxenstiernska Malmgården på Storgatan 31 där alla föremål tillverkas. Det är en av Sveriges största specialverkstäder för silver och guld.

Här inne produceras också de smycken, juvel och gåvor som Sebastian Schildt tillsammans med sina kunder formgivit. Här produceras också beställningsuppdrag som företagsgåvor, kyrksilver och formgivning för produkter, bland annat för Svenskt Tenn.

Silver- och guldverkstaden inne på gården ger en unik möjlighet att kunna erbjuda den allra bästa service och yrkeskunskap.